Miel in sos de iaurt

Miel in sos de iaurt este o mancare bazata pe cuburi fragede din carne de miel, gatite in sos de iaurt picant si sos de rosii. Acest miel in sos de iaurt este excelent, dupa friptura de miel anterioara. Sigur combinatia de arome si sosul delicios din reteta de miel cu iaurt vi se va parea
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- ardei iute3 bucati
- ceapa alba2 bucati
- patrunjel3 linguri
- rosie400 g
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- chimen2 lingurite
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- iaurt200 ml
- suc de lamaie1 bucata
- boia iute2 lingurite
- carne de miel1 kg
- apa0 dupa gust
Preparare
Se taie carnea de miel in cuburi de 2,5 cm;
Se pune carnea intr-un castron si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie si sarea, se lasa la marinat cel putin 1 ora (sau peste noapte);
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa, se adauga condimentele, rosiile, ardeiul iute si carnea de miel cu sosul de iaurt;
Se da in clocot, se acopera si se lasa la foc mic 2 ore pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand;
Cand este gata se adauga patrunjelul tocat si se serveste.
Tips
Acestui miel cu iaurt i se potriveste cel mai bine garnitura de orez. Incearca si alte retete pe baza de miel: Costite de miel in sos de vin ; Miel mediteranean ; Miel ca la greci ; Stufat de miel .