Gratar de somon cu sos mexican

Gratar de somon cu sos mexican

Somonul nu mai are nevoie de nici o prezentare, insa putine persoane il prepara la gratar. Este foarte gustos si foarte fraged, alaturi de un sos iute mexican.

Specificmexican
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  
Ingrediente
  • ardei iute2 bucati
  • lamaie1 bucata
  • patrunjel0
  • rosie4 bucati
  • somon4 fileuri
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • chimen1 lingurita
  • sare0
Preparare

Intr-un bol mic si adanc se amesteca usturoiul zdrobit bine cu putin piper alb, zeama de lamaie, ardeii iuti tocati marunt si praful de chimen si se lasa 5 minute.

Fileurile se ung bine cu ulei de masline si se presara sare deasupra. Fiecare bucata se aseaza pe cate un patrat de folie de aluminiu de copt.

Deasupra somonului se pune sos din bol si cate 1 rosie cherry, taiata in jumatate.

Se impatureste folia de aluminiu in jurul somonului si se pun toate cele 4 folii pe gratarul incins, timp de 15-20 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Foliile de aluminiu cu somon se pun intr-un vas acoperit pana se servesc.

Tips

Se presara deasupra fiecarei bucati, dupa indepartarea foliei, zeama de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

Recomandari