Pastizio

Pastizio

Pastizio sau pastitsio este o lasagna greceasca, combinatie de macaroane, carne tocata, branza si acoperita in sos bechamel. Acest pastizio, pastitsio este considerat un adevarat regal al bucatariei grecesti. Si intr-adevar acest pastizio, pastitsio este un preparat de milioane care dovedeste ca

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • vin alb100 ml
  • cascaval100 g
Preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor intr-o tigaie. Se adauga carnea tocata, vinul alb, sos de rosii, sare dupa gust si scortisoara. Amestecul se fierbe pentru 5 minute;

Pentru sosul bechamel se amesteca faina cu lapte, se pun ouale si se amesteca in lapte cald. Se toarna compozitia in laptele ramas cald si odata ce s-a ingrosat se potriveste de gust si se adauga niste scortisoara;

In acest timp se fierb macaroanele, se scurg, se amesteca cu cascavalul, cu sosul Beschamel si smantana;

Intr-o tava unsa cu unt se adauga macaroanele. Peste ele se adauga carnea macinata si din nou sos Beschamel peste care se scutura pesmetul si se da la cuptor incins timp de 40 de minute.

Tips

La acest pastizio merge un vin rosu, demi-sec; Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, se taie bucati si se orneaza cu frunzulete de patrunjel.

Recomandari