Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Unul din cele mai delicioase preparate pe baza de orez este risotto, de aceea va oferim o varianta de risotto cu dovleac. Risotto cu dovleac este savuros imbogatit cu ingrediente delicioase si este excelent pentru cei care tin post sau pentru vegetarieni. Preparat cu vin si ulei de masline din plin!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • vin alb150 ml
  • ulei de masline2 linguri
  • orez300 g
  • dovleac2 felii
  • unt nesarat1 bucata
  • supa de zarzavat1500 ml
Preparare

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca;

Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa citeva minute sa se evapore;

Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugand din cand in cand cate un polonic de zeama fierbinte, amestecand mereu;

Cand este fiert, atat orezul, cat si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.

Tips

Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.

Recomandari