Piure de morcovi

Piure de morcovi

Piure de morcovi este o garnitura extrem de sanatoasa, datorita continutului valoros de vitamine, saruri minerale si elemente de care organsmul nostru are atata nevoie. Piureul de morcovi in combinatie cu carne alba de peste sau pui poate fi o alegere excelenta pentru cei mici.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte500 ml
  • morcov1 kg
  • unt80 g
  • sare0
  • faina1 lingura
Preparare

Morcovii se curata, se taie in rondele mai groase si se fierb in apa cu sare;

Se paseaza bine cat sunt inca fierbinti;

Se topeste untul inturn vas, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga laptele fierbinte, iar la sfarsit piureul de morcovi;

Se da un clocot si se ia de pe foc.

Tips

Cititi si aceasta reteta de piure: Piure de fasole.

Recomandari