Orez chinezesc
Toata lumea vrea sa prepare orez chinezesc, sub forma in care este el servit restaurantele chinezesti. Aceasta reteta de orez chinezesc, este originala si merita sa o incercati. Chiar daca poate rezultatul nu va fi orez chnezesc cum sunteti obisnuit, veti fi multumit pentru ca preparatul este sigur
Ingrediente
- ou2 bucati
- ulei de masline4 linguri
- sare1 lingurita
- piper0 dupa gust
- kaizer200 g
Preparare
Se pun intr-o cratita mare 4 cupe mari de apa, o lingura de ulei si o lingurita de sare;
Cand apa incepe sa fiarba, se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa de tot de pe el;
Se pune la racit, iar cand este racit de tot, cu mainle umezite in apa se desprind boabele de orez ca sa nu mai fie lipite deolalta;
Intr-o tigaie mare, se pun 3 linguri de ulei la incins;
Se adauga pe rand in ulei ceapa, kaizerul si orezul, se amesteca in continuu cu o lingura de lemn ca sa se prajeasca bine de tot orezul si restul;
Cand este prajit, se adauga mazarea si se amesteca cu orezul;
Pe urma se face o gaura in mijloc si se pun ouale batute si se amesteca cu orezul pana sunt prajite si ele;
Cand este gata totul, se adauga sosul de soia si piper dupa gust;
Se ia apoi de pe foc si se serveste impreuna cu un preparat pe baza de carne de pui.
Tips
Se serveste cu salate, carne la gratar, legume gratinate.