Orez chinezesc

Orez chinezesc

Toata lumea vrea sa prepare orez chinezesc, sub forma in care este el servit restaurantele chinezesti. Aceasta reteta de orez chinezesc, este originala si merita sa o incercati. Chiar daca poate rezultatul nu va fi orez chnezesc cum sunteti obisnuit, veti fi multumit pentru ca preparatul este sigur

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • ulei de masline4 linguri
  • sare1 lingurita
  • piper0 dupa gust
  • kaizer200 g
Preparare

Se pun intr-o cratita mare 4 cupe mari de apa, o lingura de ulei si o lingurita de sare;

Cand apa incepe sa fiarba, se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa de tot de pe el;

Se pune la racit, iar cand este racit de tot, cu mainle umezite in apa se desprind boabele de orez ca sa nu mai fie lipite deolalta;

Intr-o tigaie mare, se pun 3 linguri de ulei la incins;

Se adauga pe rand in ulei ceapa, kaizerul si orezul, se amesteca in continuu cu o lingura de lemn ca sa se prajeasca bine de tot orezul si restul;

Cand este prajit, se adauga mazarea si se amesteca cu orezul;

Pe urma se face o gaura in mijloc si se pun ouale batute si se amesteca cu orezul pana sunt prajite si ele;

Cand este gata totul, se adauga sosul de soia si piper dupa gust;

Se ia apoi de pe foc si se serveste impreuna cu un preparat pe baza de carne de pui.

Tips

Se serveste cu salate, carne la gratar, legume gratinate.

Recomandari