Orez basmati cu unt si nucsoara

Orez basmati cu unt si nucsoara

Orezul basmati, specific Indiei, cu bobul lung si subtire se gateste de regula cu praf de nuscoara si unt, pentru o garnitura delicioasa.

Specificindian
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • unt1 pachet
  • sare1 lingurita
  • orez1 ceasca
  • cuisoare2 lingurite
  • nucsoara3 lingurite
  • zeama de lamaie1 bucata
Preparare

Intr-un vas se pune orezul basmati, acoperit cu putina apa si zeama lamaii, la fiert, apoi se scurge bine de apa.

Intr-un alt vas de pun cateva linguri de apa, nuscoara, cuisoarele si se pune amestecul la fiert, apoi se toarna peste orez si se scurge lichidul in exces.

Se topeste untul si se amesteca si el cu orezul.

Tips

Se serveste cald.

Recomandari