Legume marinate

Cu legume marinate veti da un plus de savoare gratarului si veti diversifica meniul pentru toate gusturile. Aceaste legume marinate aromate si suculente vor acompania perfect orice gratar.
Ingrediente
- morcov2 bucati
- patrunjel1 lingura
- ulei de masline2 linguri
- piper0 dupa gust
- masline negre75 g
- zeama lamaie2 linguri
Preparare
Se ia o tigaie mare in care se toarna apa pana la inaltimea de 2,5cm si se pune la fiert. Intre timp se razuiesc morcovii, se taie oblic in rondele de 5 mm grosime si se pun in apa care fierbe. Se reduce flacara, se acopera tigaia si se mai lasa 2 minute sa fiarba incet.
Se spala conopida, se desface in buchetele si se adauga la morcovi. Se lasa legumele la fiert inca 6 minute si se scurge apa.
Apoi se trec legumele sub un jet de apa rece, se pun intr-un vas si se adauga miezurile de anghinare scurse, maslinele, zeama de lamaie, uleiul si sosul Worcester. Se pune sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
Legumele se asaza pe un platou se orneaza cu patrunjel tocat si se servesc cat sunt calde.