Cartofi prajiti cu slaninuta si ceapa

Cartofi prajiti cu slaninuta si ceapa - Daca vreti o garnitura gustoasa, care sa se potriveasca fie cu o friptura, preparate la gratar, salate, sau chiar simpli cu niste muraturi picante, puteti prepara acesti catofi cu slaninuta si ceapa. Cartofii prajiti cu slaninuta si ceapa sunt atat de gustosi
Ingrediente
- ceapa alba150 g
Preparare
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in felii potrivite sau cubulete;
Slaninuta se taie in cubulete, se rumeneste in tigaie, apoi se pune separat pe o farfurie;
In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt, peste care se adauga cartofii, se amesteca bine si se lasa pana acestia obtin o culoare aurie;
La sfarsit se adauga bucatile de slaninuta, se potrivesc cartofii de sare si piper.
Tips
Se servesc ca atare sau in combinatie cu legume, preparate la gratar, salate etc. Cartofi stralucitori