Cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne,

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ou5 bucati
  • unt50 g
  • piper0 dupa gust
  • cascaval150 g
  • smantana150 g
  • faina1 lingura
Preparare

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;

Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;

Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;

Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;

Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;

Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.

Tips

Pentru a da mai multa aroma cartofilor, puteti adauga prinrte feliile de cartofi si cativa catei de usturoi.

Recomandari