Ardei copti cu sos de rosii

Ardei copti cu sos de rosii

Mancarurile preparate din ardei sunt usoare si delicioase, asa cum este si mancarea de ardei copti cu sos de rosii. Gustul ardeilor combinat cu sosul de rosii fac ca mancarea de ardei copti cu sos de rosii sa fie preferata tuturor.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii110 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin alb50 ml
  • marar1 legatura
  • sare0
  • bulion2 linguri
  • ardei capia10 bucati
  • faina1 lingura
  • piper boabe0
Preparare

Ardeii grasi sau capia se pun la copt, se curata, se taie pe lung in fasii de 2cm;

Se curata ceapa, se taie foarte marunt si se pune la calit in ulei la foc mic;

Se stinge ceapa cu un sos preparat din faina, vin, bulion, si apa cat e nevoie ca sa fie sosul fluid;

Se adauga fasiile de ardei, sarea, boabele de piper;

Se pune la cuptor pentru omogenizare, ca sa se lege sosul si sa se ridice uleiul. Sosul trebuie sa fie subtire, cind se raceste se mai ingroasa, fiind cu faina;

Se scoate din cuptor, se presara mararul sau tarhonul si se serveste dupa ce s-a mai racit;

Aceasta mancare de ardei copti este delicioasa ca mancare de post, dar si ca garnitura la piure, orez si orice fel de friptura.

Tips

Ca varianta pentru reteta aceasta de ardei copti cu sos de rosii, putem folosi 5-6 rosii proaspete in loc de bulion si pe care le adaugam taiate marunt odata cu sosul.

Recomandari