Andive cu bacon

Andive cu bacon

Un fel de mancare sofisticat, atat ca gust cat si ca aspect.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • andive4 bucati
  • unt50 g
  • vin alb200 ml
  • cascaval200 g
Preparare

Se taie cele 4 andive in sferturi, pe lungime si se calesc usor in unt, fara sa se rupa, apoi se lasa la racit.

Se sareaza, se pipereaza, se presara din abundenta cu cascaval ras si apoi se infasoara in cate 2 felii de bacon fiecare andiva (repunand sferturile unul langa celalalt).

Se aseaza intr-un vas termorezistent, se presara din nou cu cascaval, se toarna deasupra vinul alb, cimbru, dafin si se da la cuptor timp de 30 de minute.

Tips

Se servesc fierbinti (cu putin zahar deasupra, pt cunoscatori).

Recomandari