Tochitura

Tochitura este unul din cele mai delicioase moduri de a frige bucati de carne diferite. Astfel in tochitura se pun la facut bucati de carne de porc, de oaie, de pui, organe, eventual organe. Si pentru ca tochitura sa nu fie prea grea, se prepara un mujdei de usturoi clasic. Tochitura pregatita
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ciuperci1 cutie
- usturoi uscat4 catei
Preparare
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de delikat, peste aceasta prajeala, se pun rosiile taiate marunt sau cutia de bulion si se acopera cu un capac sa se inabuse;
Carnea de porc se spala, se taie cubulete de marime potrivita, si se adauga peste ceapa inabusita;
Dupa 5 minute se adauga si pieptul de pui, ficatelul si ciupercutele intregi;
Se lasa sa fierba bine iar la sfarsit se adauga patrunjelul taiat foarte marunt.
Tips
Se serveste cu mamaliga alaturi. Incearca si reteta de tochitura moldoveneasca: Tochitura moldoveneasca .