Tochitura moldoveneasca

Iata o reteta pentru zona Moldovei. Amestecul delicios de carnuri, ceapa, usturoi si mirodenii fac din aceasta tochitura un preparat irezistibil.
Ingrediente
- ceapa alba4 bucati
- usturoi uscat10 catei
Preparare
Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc taiate bucatele si se lasa cateva minute pana ce slanina incepe a se topi;
Se adauga apa cat sa le cuprinda si se lasa in continuare la fiert. Dupa 30 min se aduaga si carnatii taiati bucatele si costita afumata;
Daca apa scade, se mai adauga si se lasa la fiert pana ce se evapora si ramane doar uleiul in ceaun,iar carnea ramane rumena;
La sfarsit se taie ceapa pestisori si usturoiul feliute si se adauga in ceaun, se mai lasa 10 min.
Tips
Acesta tochitura se mananca cu mamaliga de cartofi care se prepara foarte usor: se pun la fiert cam 500 g cartofi ca pentru piure. Cand au fiert, se paseaza in ceaun, se adauga sare, (se da focul mai mic) si se adauga faina de porumb de preferat grisata, in ploaie, se amesteca mereu pana se ia de pe melesteu (facalet,culeser). Se adauga o lingura de unt pentru fragezime. In Bucovina peste tochitura se pune branza de oi sau burduf, alaturi mamaliga de cartofi si binenteles nu lipseste o cana mare de lapte acru.