Saramura de peste

Saramura de peste

Saramura de peste este una din cele mai populare preparate din peste. O saramura de peste bine facuta nu poate fi refuzata nici macar de cei care nu sunt mari amatori de peste. Gustul sosului din saramura de peste, dat de combinatia peste, verdeata, condimente, ardei iute si sare este picant si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
    Preparare

    Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada, se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele mari;

    Se unge cu ulei si se frige la gratar, intai pe o parte, apoi pe cealalta;

    Intre timp se fierbe apa cu sare si cu condimente, ardei si patrunjel verde, toate tocate fin;

    Se aseaza pestele in castron si se toarna saramura deasupra, se serveste rece.

    Tips

    Putem sa o punem de o mamaliga intre timp, pentru ca pestele si mamaliga merg foarte bine, impreuna.

    Recomandari