Supa crema de dovlecei si busuioc

Supa crema de dovlecei si busuioc

O supa deosebita si gustoasa, supa crema de dovlecei si busuioc se poate servi atat rece cat si fierbinte, alaturi de bucatele de paine prajita. Se pregateste rapid si este delicioasa in orice anotimp. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • usturoi uscat4 catei
  • busuioc1 legatura
  • sare1 lingurita
  • piper2 g
  • dovlecel6 bucati
  • kefir1 cutie
  • ceapa rosie1 bucata
  • supa de pui1500 ml
  • ceapa verde1 legatura
Preparare

Se curata dovleceii de coaja, daca este groasa, altfel se taie doar extremitatile, oprindu-se jumatate de dovlecel, restul se taie cubulete mici.

Ceapa alba si cea verde se toaca si se pune la calit impreuna cu usturoiul, tocat si el marunt, timp de 7-8 minute.

Se adauga dovleceii cubulete, supa de pui si se lasa la fiert timp de 15-17 minute, pana se inmoaie bine dovlecelul.

Se pune amestecul in blender, impreuna cu busuiocul proaspat si chefirul si se mizeaza pana se obtine o crema subtire.

Se asezoneaza cu sare, piper negru si verde si se mai subtiaza cu supa de pui, daca este prea groasa.

Jumatatea de dovlecel ramasa se taie cu ajutorul unei razatori subtiri, fasiute, care se prajesc si apoi se pun in supa-crema.

Tips

Se serveste rece sau calda, alaturi de paine prajite in toaster.

Recomandari