Salau la cuptor

Disponibil in orice anotimp si usor de gatit, pestele preparat in diverse retete, precum cea de salau la cuptor este usor sanatos si hranitor. Acest salau la cuptor este savuros astfel preparat si poate fi servit cu garnitura de legume. Salau la cuptor poate fi o invitatie pentru o cina romantica
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- mustar3 linguri
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline60 ml
- pesmet2 linguri
- boia dulce1 lingurita
- dafin12 foi
Preparare
Se curata pestele de solzi si se eviscereaza, se cresteaza din loc in loc, pe ambele parti;
Se freaca usturoiul, boiaua, coaja de lamaie, pesmetul si mustarul;
Se umplu crestaturile cu acest amestec si se infinge in fiecare crestatura cate 1 foaie de dafin;
Se unge cu grasime o folie de aluminiu si se aseaza pestele, iar deasupra pestelui se pun felii de lamaie, se impacheteaza pestele in folie, se fixeaza la capete si se da la rece timp de 10 minute;
Se preincalzeste cuptorul, se pune pestele si se lasa cca 50 minute;
Se scoate pestele din cuptor si se da deoparte 5 minute, se desface folia, se scurge sosul intr-un vas;
Se pune vasul cu sosul pe foc si se fierbe 2 minute, se adauga apa daca e nevoie si se adauga peste peste, se potriveste de sare si piper.
Tips
Daca nu este preparat in perioada postului, putem adauga la acest salau la cuptor 3-400 ml smantana si putin unt.
Recomandari
Newsletter Ele.ro




