Salau cu maioneza

Salau cu maioneza

Unul din pestii cu carnea cea mai usoara si mai delicioasa este salaul. Este apreciat si de iubitori si de neiubitorii de peste, de aceea prepararea lui implica multa atentie. O reteta simpla de preparare este cea de salau cu maioneza. Ideea de preparare a acestui salau este simplitatea!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  revelion  
Ingrediente
  • cartof0
  • morcov0
  • ou2 bucati
  • salau2 bucati
  • ulei de masline0
  • piper0 dupa gust
  • ceapa rosie0
  • patrunjel radacina0
Preparare

Se pun la fiert morcovi, radacini de patrunjel, ceapa, cartofi, sare si cateva boabe de piper;

Dupa ce au fiert bine legumele, se pune si pestele, care se lasa inca 3-4 minute dupa ce apa da in clocot, dupa care se scoate;

Se lasa sa se raceasca putin si se dezoseaza;

Se aseaza pe o farfurie mai mare sau un platou, intai jumatate de peste (sau 2 jumatati, daca aveti 2 pesti), se acopera cu putina maioneza iar deasupra se pune si restul de peste;

Maioneza trebuie sa fie light. Daca o faceti acasa, adaugati suc de lamaie;

Se orneaza cu morcovii si radacinile de patrunjel taiate marunt;

Daca vreti sa faceti salata din peste cu maioneza, taiati pestele marunt, amestecati cu morcovii, cartofii si radacinile de patrunjel, de asemeni taiate, si cu maioneza.

Tips

Maioneza trebuie sa fie light. Daca o faceti acasa, adaugati suc de lamaie ca sa se albeasca, si sa scada riscul ca sa pice greu.

Recomandari