Rulada de porc cu ficat

Rulada de porc cu ficat

Multe lume opteaza de Craciun sau cu alte ocazii festive pentru rulada de porc. Rulada de porc cu ficat este o varianta deosebit de gustoasa si de usor de preparat pentru rulada de porc, varianta ce va aduce rezultate maxime. Puteti incerca o rulada de porc la voi acasa fara prea multa truda.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii490 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mustar1 lingurita
  • ou2 bucati
  • patrunjel6 fire
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • vin alb200 ml
  • usturoi uscat3 catei
  • cimbru0
  • oregano0
  • ficat porc400 g
  • paine2 felii
  • muschi file200 g
  • masline naturale100 g
  • pulpa porc1 kg
Preparare

Ficatul se spala si se fierbe in apa cu sare si cateva boabe de piper;

Carnea se spala si se taie astfel incat sa se obtina o felie de carne plata, care sa se poata rula;

Se condimenteaza cu sare si piper, iar partea care urmeaza sa fie la interior se unge cu mustar;

Se pune la rece 30 de minute;

Intre timp, se pregateste umplutura;

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei;

Se sting cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute;

Cand se racesc se amesteca cu ficatul fiert taiat fasii, muschiul file taiat cubulete, franzela inmuiata in apa si stoarsa, 2-3 linguri de vin, maslinele, ouale batute, sare, piper si verdeata uscata;

Se presara aceasta umplutura pe felia de carne, se ruleaza si se prinde cu ata sa nu se desfaca;

Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se toarna restul de vin indoit cu apa si se coace in cuptorul incins, 70-75 minute;

Din cand in cand se stropeste cu sosul din tava.

Tips

Puteti incerca si Rulada din muschiulet de porc

Recomandari