Rulada de porc cu ficat

Multe lume opteaza de Craciun sau cu alte ocazii festive pentru rulada de porc. Rulada de porc cu ficat este o varianta deosebit de gustoasa si de usor de preparat pentru rulada de porc, varianta ce va aduce rezultate maxime. Puteti incerca o rulada de porc la voi acasa fara prea multa truda.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- mustar1 lingurita
- ou2 bucati
- patrunjel6 fire
- ulei de floarea-soarelui3 linguri
- vin alb200 ml
- usturoi uscat3 catei
- cimbru0
- oregano0
- ficat porc400 g
- paine2 felii
- muschi file200 g
- masline naturale100 g
- pulpa porc1 kg
Preparare
Ficatul se spala si se fierbe in apa cu sare si cateva boabe de piper;
Carnea se spala si se taie astfel incat sa se obtina o felie de carne plata, care sa se poata rula;
Se condimenteaza cu sare si piper, iar partea care urmeaza sa fie la interior se unge cu mustar;
Se pune la rece 30 de minute;
Intre timp, se pregateste umplutura;
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei;
Se sting cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute;
Cand se racesc se amesteca cu ficatul fiert taiat fasii, muschiul file taiat cubulete, franzela inmuiata in apa si stoarsa, 2-3 linguri de vin, maslinele, ouale batute, sare, piper si verdeata uscata;
Se presara aceasta umplutura pe felia de carne, se ruleaza si se prinde cu ata sa nu se desfaca;
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se toarna restul de vin indoit cu apa si se coace in cuptorul incins, 70-75 minute;
Din cand in cand se stropeste cu sosul din tava.
Tips
Puteti incerca si Rulada din muschiulet de porc