Pulpe de pui vanatoresti

Pulpe de pui vanatoresti

Puiul devine o delicatesa desavarsita gatit in acest mod, caci combinatia savuroasa de vin rosu, ceapa si pulpe de pui da gata orice critic culinar.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • vin rosu150 ml
  • usturoi uscat4 catei
  • piper0 dupa gust
  • ceapa rosie2 bucati
Preparare

Pulpele de pui se spala, se curata si se cresteaza putin pielea de la suprafata.

Se curate cepele si usturoiul, se toaca si se calesc in untul topit in prealabil.

Peste prajeala din tigaie se adauga rosiile in bulion, amestecand bine si lasand apoi la fiert 10 minute, la foc mic.

Se adauga vinul rosu si se mai lasa pe foc inca 5 minute.

Pulpele de pui crestate se dau prin sare si pier si se aseaza intr-un vas termorezistent cu peretii inalti.

Peste pulpe se toarna sosul din tigaie, iar deasupra se presara busuioc si patrunjel, tocate marunt.

Se lasa la cuptor 45 de minute, la foc mic.

Tips

Se servesc cu garnitura de cartofi natur si patrunjel.

Recomandari