Pulpa de curcan pe pat de cartofi

Pulpa de curcan pe pat de cartofi

Carnea de curcan este vestita atat pentru aportul mic de grasimi, cat si pentru gustul sau aromat. Combinata cu cartofi putin rumeniti si usor condimentati dezvaluie un preparat perfect pentru o cina de sarbatoare.

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  paste  
Ingrediente
  • cartof750 g
  • ciuperci400 g
  • ulei de masline100 ml
  • rozmarin1 legatura
  • sare1 praf
  • piper1 praf
  • ghimbir1 radacina
  • chilli1 lingurita
  • carne de curcan2 bucati
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Spalati carnea de curcan (2 pulpe), tamponati-0 cu un servet de hartie, presarati sare, rozmarin si piper si ungeti cu putin ulei de masline.

Incingeti bine o tigaie adanca si puneti bucatile de carne in ea, pana sunt bine rumenite, pe ambele parti, apoi tineti-le intr-un castron, acoperite cu capac.

Curatati cartofii de coaja si ii taiati cubulete, apoi ii rumeniti usor in uleiul ramas de la curcan; ii scoateti intr-un castron.

Curatati ceapa rosie, o tocati marunt, radeti ghimbirul, adaugati ciupercile (in conserva) si puneti vasul pe foc 7-8 minute, sa se rumeneasca ceapa; adaugati rozmarin tocat marunt cand focul e oprit.

Puneti intr-o tava incapatoare pulpele de curcan pe pat de cartofi rumeniti, presarati sosul de ceapa si ciuperci deasupra si praful de chilli si lasati la foc mic inca 10 minute, la cuptor.

Tips

Serviti fierbinte cu salata verde.

Recomandari