Martipan

Martipan

Martipan este dulcele copilariei celor trecuti de varsta a treia dar combinatia de migdale cu ciocolata se foloseste si azi. Acest martipan este savoarea multor deserturi rafinate. Dar putem prepara deliciosul martipan si intr-o forma mai simpla ca in reteta aceasta.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • migdale150 g
  • ou1 bucata
  • unt100 g
  • zahar pudra150 g
  • faina150 g
  • ciocolata menaj150 g
Preparare

Se freaca faina, cu untul taiat bucatele;

Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framanta;

Din acest aluat se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina;

Se unge deasupra cu albusul batut. Se taie patratele egale (inainte de a se coace) si in mijlocul fiecarui patrat se pune cate o jumatate de miez de migdala, dupa ce au fost oparite cu apa si decojite. Se coace la foc potrivit cca 20-25 minute.

Tips

Migdalele din martipan pot fi inlocuite cu nuci, dar atunci adaugam si putina esenta de migdale.

Recomandari