Martipan

Martipan este dulcele copilariei celor trecuti de varsta a treia dar combinatia de migdale cu ciocolata se foloseste si azi. Acest martipan este savoarea multor deserturi rafinate. Dar putem prepara deliciosul martipan si intr-o forma mai simpla ca in reteta aceasta.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereRecomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 aniIngrediente
- migdale150 g
- ou1 bucata
- unt100 g
- zahar pudra150 g
- faina150 g
- ciocolata menaj150 g
Preparare
Se freaca faina, cu untul taiat bucatele;
Se adauga ciocolata topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framanta;
Din acest aluat se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina;
Se unge deasupra cu albusul batut. Se taie patratele egale (inainte de a se coace) si in mijlocul fiecarui patrat se pune cate o jumatate de miez de migdala, dupa ce au fost oparite cu apa si decojite. Se coace la foc potrivit cca 20-25 minute.
Tips
Migdalele din martipan pot fi inlocuite cu nuci, dar atunci adaugam si putina esenta de migdale.