Pui pe sare
Pui pe sare este o reteta delicioasa de friptura de pui. Pentru ca puiul este o carne usoara si sanatoasa, este bine sa incercam mai multe retete iar acest pui pe sare o sa va placa cu siguranta. Carnea de pui parca nu o sa vi se para atat de dulce si frageda ca in reteta de pui pe sare.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- usturoi uscat0 dupa gust
- rozmarin0 dupa gust
- busuioc0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- sare1 kg
- boia dulce0 dupa gust
- pui1 bucata
Preparare
Puiul se taie pe mijlocul pieptului si se departeaza bine cele doua parti;
In tava de la aragaz se pune sarea si se imprastie pe toata suprafata in mod egal;
Puiul se aseaza pe sarea din tava cu pieptul desfacut in jos. Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, pana capata o culoare aurie.
Tips
Este important sa nu sarati puiul deloc. In cuptor o sa isi ia singur cantitatea de sare potrivita; Il puteti asezona cu usturoi intepand carnea cu un cutit ascutit si introducand felioare de usturoi, busuioc si boia dulce, dar este absolut delicios si fara.