Pui pe sare

Pui pe sare

Pui pe sare este o reteta delicioasa de friptura de pui. Pentru ca puiul este o carne usoara si sanatoasa, este bine sa incercam mai multe retete iar acest pui pe sare o sa va placa cu siguranta. Carnea de pui parca nu o sa vi se para atat de dulce si frageda ca in reteta de pui pe sare.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 4-7 ani  Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • usturoi uscat0 dupa gust
  • rozmarin0 dupa gust
  • busuioc0 dupa gust
  • cimbru0 dupa gust
  • sare1 kg
  • boia dulce0 dupa gust
  • pui1 bucata
Preparare

Puiul se taie pe mijlocul pieptului si se departeaza bine cele doua parti;

In tava de la aragaz se pune sarea si se imprastie pe toata suprafata in mod egal;

Puiul se aseaza pe sarea din tava cu pieptul desfacut in jos. Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, pana capata o culoare aurie.

Tips

Este important sa nu sarati puiul deloc. In cuptor o sa isi ia singur cantitatea de sare potrivita; Il puteti asezona cu usturoi intepand carnea cu un cutit ascutit si introducand felioare de usturoi, busuioc si boia dulce, dar este absolut delicios si fara.

Recomandari