Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Pentru zilele de duminica cand este toata familia la masa sau aveti invitati va recomandam acest delicios pui cu lamaie. Aceast pui cu lamaie va fi servit langa o salata de sezon sau cu muraturi si va fi apreciat de intreaga familie. Iar d-voastra daca sunteti la regim va veti putea limita, mancand

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii420 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • cartof6 bucati
  • piper0 dupa gust
  • suc de lamaie250 ml
  • unt nesarat0
  • pui1 bucata
Preparare

Puiul se spala bine si se taie in doua pe cosul pieptului, fara sa se desparta bucatile;

Se curata cartofii, se spala bine si se taie felii ca pentru cartofi prajiti, dar mai groase;

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt, se aseaza feliile de cartofi si se presara cu unt si sare;

Deasupra cartofilor se pune puiul desfacut si se toarna sucul de lamaie;

Se acopera vasul si se baga in cuptorul preincalzit cca 2 ore, stropind din cand in cand cu sosul din tava;

Cand puiul este gata, se scoate si se mai lasa cartofii 15 minute, sa se rumeneasca.

Reteta disponibila si in cartea de bucate Preparate din fructe.

Recomandari