Rulada de pui cu sos de praz

Rulada de pui cu sos de praz

Rulada de pui cu sos de praz - Trebuie sa fim atenti zi de zi la amicii si inamicii nostri din farfurie, de aceea va recomandam o reteta usoara pe baza de pui. Rulada de pui cu sos de praz este o reteta slaba in grasimi, savuroasa si nu asa pur si simpla, ci asezonata cu un sos delicios de praz!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci150 g
  • morcov2 bucati
  • ou2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • unt75 g
  • piper0 dupa gust
  • praz1 fir
  • smantana3 linguri
  • faina1 lingurita
Preparare

Morcovii si ceapa sa calesc in 2 linguri unt, timp de 5 minute, apoi se adauga ciupercile, se mai lasa inca 3 minute, la sfarsit se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper;

Pieptul de pui se spala, se usuca cu un servetel, se bate usor cu ciocanelul de snitele, apoi se umple cu legumele calite, se prinde cu scobitori;

Se azaza intr-un vas uns cu ulei, se toarna putin apa si sa introduce la cuptor timp de 30 de minute;

Cum se prepara sosul de praz:

Prazul si ceapa se calesc in restul de unt, se adauga 200 ml apa calda, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic;

Ouale si faina se amesteca cu smantana, apoi se toarna in vasul cu praz si se fierb pana se ingroasa;

Se paseaza sosul in blender, pentru omogenizare.

Tips

Cititi si aceasta reteta de piept de pui umplut: Piept de pui Cordon Bleu

Recomandari