Rulada de pui cu sos de praz

Rulada de pui cu sos de praz - Trebuie sa fim atenti zi de zi la amicii si inamicii nostri din farfurie, de aceea va recomandam o reteta usoara pe baza de pui. Rulada de pui cu sos de praz este o reteta slaba in grasimi, savuroasa si nu asa pur si simpla, ci asezonata cu un sos delicios de praz!
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- ciuperci150 g
- morcov2 bucati
- ou2 bucati
- patrunjel1 legatura
- unt75 g
- piper0 dupa gust
- praz1 fir
- smantana3 linguri
- faina1 lingurita
Preparare
Morcovii si ceapa sa calesc in 2 linguri unt, timp de 5 minute, apoi se adauga ciupercile, se mai lasa inca 3 minute, la sfarsit se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper;
Pieptul de pui se spala, se usuca cu un servetel, se bate usor cu ciocanelul de snitele, apoi se umple cu legumele calite, se prinde cu scobitori;
Se azaza intr-un vas uns cu ulei, se toarna putin apa si sa introduce la cuptor timp de 30 de minute;
Cum se prepara sosul de praz:
Prazul si ceapa se calesc in restul de unt, se adauga 200 ml apa calda, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic;
Ouale si faina se amesteca cu smantana, apoi se toarna in vasul cu praz si se fierb pana se ingroasa;
Se paseaza sosul in blender, pentru omogenizare.
Tips
Cititi si aceasta reteta de piept de pui umplut: Piept de pui Cordon Bleu
Recomandari
Newsletter Ele.ro




