Porc cu lamaie si rozmarin

Lamaia este cea mai importanta sursa de vitamina C dar in acelasi timp este un ingredient deosebit pentru preparate culinare diverse, asa cum este acest porc cu lamaie si rozmarin. Gustul si aroma deosebita a acestui porc cu lamaie si rozmarin, il fac sa fie irezistibil. Mai mult acest porc cu
Ingrediente
- unt15 g
- vin rosu2 linguri
- ulei de masline1 lingura
- rozmarin1 lingura
- suc de lamaie1 bucata
- cotlet de porc4 bucati
- coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare
Se incalzeste o lingura de ulei de masline si 15 g unt intr-o tigaie;
Se pun cotletele si se prajesc 10 minute, intorcandu-le o data. Scurgeti 3 â 4 linguri din suc, dupa care reduceti putin focul. Adaugati sucul unei lamai si jumatate din coaja rasa, 1 lingura de rozmarin proaspat tocat, 2 linguri de vin rosu sec si fierbeti pana cand carnea este patrunsa.
Serviti cu cartofi noi si salata mixta.