Porc cu lamaie si rozmarin

Porc cu lamaie si rozmarin

Lamaia este cea mai importanta sursa de vitamina C dar in acelasi timp este un ingredient deosebit pentru preparate culinare diverse, asa cum este acest porc cu lamaie si rozmarin. Gustul si aroma deosebita a acestui porc cu lamaie si rozmarin, il fac sa fie irezistibil. Mai mult acest porc cu

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • unt15 g
  • vin rosu2 linguri
  • ulei de masline1 lingura
  • rozmarin1 lingura
  • suc de lamaie1 bucata
  • cotlet de porc4 bucati
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se incalzeste o lingura de ulei de masline si 15 g unt intr-o tigaie;

Se pun cotletele si se prajesc 10 minute, intorcandu-le o data. Scurgeti 3 – 4 linguri din suc, dupa care reduceti putin focul. Adaugati sucul unei lamai si jumatate din coaja rasa, 1 lingura de rozmarin proaspat tocat, 2 linguri de vin rosu sec si fierbeti pana cand carnea este patrunsa.
Serviti cu cartofi noi si salata mixta.

Recomandari