Muschiulet de porc `En Papilotte` cu fenicul

Muschiulet de porc `En Papilotte` cu fenicul

Razvan Roman, marele castigator Academia MAGGI si absolvent al Ashburton Cookery School din Marea Britanie, ne propune o reteta britanica ispititoare.

Specificbritanic
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • lamaie1 bucata
  • mar1 bucata
  • miere1 lingurita
  • morcov100 g
  • telina100 g
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • unt35 g
  • usturoi uscat1 bucata
  • cimbru1 legatura
  • sare1 mana
  • piper1 mana
  • smantana1 lingura
  • carne de porc300 g
  • fenicul1 bucata
  • cidru80 ml
  • salvie1 legatura
Preparare

Pentru inceput pregatim muschiuletul de porc. Il curatam foarte bine de tendoane, piele si grasime. Il taiem pe lungime de la 1 cm de capat pana 1 cm de celalalt capat ca pe un buzunar la care ii deschidem fermoarul.

Trebuie sa avem grija sa nu trecem cu cutitul in cealalta parte iar capetele sa ramana intacte. Inauntrul "buzunarului" asezonati bine cu sare si piper si adaugati coaja de lamaie rasa si cateva frunze de salvie. Inchideti buzunarul si legati cu cateva bucatele de sfoara.

Topiti untul (doar 20 gr) intr-o tigaie incinsa si rumeniti muschiul pe toate partile pana ce capata o culoare auriu-maronie. Taiati un patrat mare de folie de aluminiu si un patrat mai mic de hartie de copt. Puneti-le intinse pe masa. Intai folia de aluminiu, apoi hartia de copt. Pe mijlocul hartiei puneti putin unt, cateva feliute de mar, ceapa, usturoiul, feniculul si 2 crengute de cimbru.

Pe acest pat puneti muschiuletul, asezonati cu sare si piper si mai adaugati putin unt si restul de cimbru deasupra. Ridicati marginile foliilor ca si cum ati incerca sa faceti un cosulet. Turnati in acest cosulet cidrul si inchideti cu grija. Trebuie inchis foarte bine.

Coaceti in cuptorul incins la 190-200 grade Celsius pentru 15-20 minute. In acest timp, veti prepara sosul. Pentru aceasta trebuie gaurit putin cosuletul in care ati copt muschiuletul. Scurgeti tot lichidul din cosulet intr-o tigaie mica si reduceti lichidul pe foc pana la o treime. Adaugati o lingura de smantana grasa pentru gatit si asezonati dupa gust.

Pentru garnitura, vom face morcovi si telina caramelizate in miere.

Pentru inceput taiem morcovii si telina in cubulete egale cu latura de aproximativ 1-1,5 cm. Topim untul (restul de 15 gr) in ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Cand untul incepe sa se inspumeze, adaugam legumele taiate cuburi si amestecam tot timpul pana ce capata o culoare placuta pe toate laturile.

Adaugam putina miere si caramelizam. Bagam in cuptorul incins la 200 grade pentru 5 minute. Scoatem, adaugam sarea si cimbrul maruntit si mai lasam la cuptor inca 30 de secunde. Scurgem de ulei pe niste servetele de bucatarie si le servim fierbinti langa muschiul pe care l-am scos din cosulet, am indepartat sforile si l-am asezat pe patul de legume pe care s-a copt.

Turnam sosul peste muschiulet si servim.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

DIVERSE ........ORICE PENTRU TOATA LUMEA
  • person

    "spuneti orice .........."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rana Trousers 36
Shop Ele.rochevron_right