Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

Muschiul de porc in aluat poate fi o alternativa interesanta pentru masa de Craciun. Muschiul de porc in aluat este o mancare ce poate fi servita cu mult succes la orice cina in famiie, datorita gustului savuros de smantana si ciuperci care dau muschiului de porc o aroma aparte.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • ciuperci250 g
  • lapte1 lingura
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • unt2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • smantana100 ml
  • galbenus1 bucata
  • carne tocata200 g
  • muschi de porc1 kg
Preparare

Amesteci faina cu untul si apa calduta, pui sarea si framanti pana obtii un aluat elastic, pe care-l lasi la dospit vreo 30 de minute;

Speli apoi muschiul de porc si-l dai la cuptor intr-o tava cu ulei, sare si piper dupa gust, pentru 25 de minute;

Scurgi bine ciupercile decongelate, le tai marunt, le calesti in unt cateva minute, apoi le amesteci cu carnea tocata si smantana;

Potrivesti de sare si piper;

Intinzi o foaie de aluat, pui compozitia cu ciuperci, apoi muschiul de porc rumenit putin si rulezi strans;

Asezi apoi ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l pui in cuptor pentru 30 de minute;

Intre timp, bati galbenusul cu laptele si intinzi amestecul peste rulou, cand este copt pe jumatate;

Dupa ce s-a rumenit, lasi sa se raceasca, apoi tai ruloul felii si le asezi pe un platou.

Tips

Pentru a verifica daca muschiul de porc in aluat este gata, procedezi asa cum procedezi la cozonac. Introduci o scobitoare si daca e uscata, iar aluatul e frumos rumenit inseamna ca e gata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right