Varza frantuzeasca

Varza frantuzeasca

Varza frantuzeasca - Cine n-a mancat varza in stil frantuzesc, nici nu stie ce pierde. Varza frantuzeasca nu este o simpla reteta de varza, ci una deosebita, datorita cascavalului ras, care se presara cat varza este, inca, calda.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • varza alba800 g
  • piper0 dupa gust
  • cascaval40 g
  • faina2 linguri
Preparare

Varza se taie fideluta, iar sunculita in cubulete mici;

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei impreuna cu sunculita;

Se prepara un sos din faina prajita putin in tigaie, fara grasime, amestecata cu o cantitate mica de supa;

Se toarna supa peste varza, se inabusa timp de 10 minute, apoi se adauga ceapa calita impreuna cu sunculita si se mai lasa cca 10 minute, dupa care se potriveste de sare si piper, se incorporeaza pasta de tomate, sosul de faina si se lasa sa fiarba inca 5 minute.

Tips

Se presara cu cascaval cat este inca calda si se orneaza cu verdeata.

Recomandari