Iepure cu verdeturi aromate

Iepure cu verdeturi aromate

O friptura diferita de tot ce-am consumat in ultima perioada, cand pe masa s-au aflat preponderent preparate din carne de porc sau peste. Iepurele este foarte gustos mai ales in combinatie cu verdeturi aromate!

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  
Ingrediente
  • patrunjel6 fire
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin rosu1 cana
  • marar6 fire
  • usturoi uscat8 catei
  • cimbru6 fire
  • sare1 praf
  • piper1 praf
  • slanina8 bucati
  • dafin6 foi
  • tarhon6 fire
  • carne de iepure2 bucati
Preparare

Carnea de iepure (2 pulpe) se portioneaza in bucati medii si apoi se unge pe toate partile cu uleiul (50 ml) amestecat cu 2/3 din verdeturile tocate marunt, usturoiul zdrobit, sare si piper verde, apoi se lasa in aceasta marinata 2 ore.

Restul de ulei (50 ml) se pune la incins si se prajesc in el bucatile de iepure, pana se rumenesc, apoi se adauga bucatelele de slanina, se rumenesc si ele si deasupra se toarna vinul rosul, lasand la foc mic, pana scade complet.

Se pun pe un platou, iar apoi se acopera cu sos de praz si restul de verdeturi tocate marunt.

Tips

Se serveste alaturi de piure.

Recomandari