Friptura picanta

Friptura picanta

De revelion incercam sa preparam friptura mai putin traditional si de aceea va oferim o reteta de friptura picanta. Aceasta friptura picanta are avantajul ca se poate servi si mai rece si va fi buna si a doua zi. Este indicat sa pastram putin din sosul pe care il formeaza friptura picanta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  
Ingrediente
  • ardei iute2 bucati
  • lamaie1 bucata
  • mustar1 lingurita
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper1 lingurita
  • carne de porc1600 g
  • coriandru3 g
  • supa de zarzavat250 ml
  • curcuma3 g
Preparare

Muschiul de porc se spala, se cresteaza oblic pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper;

Uleiul se amesteca cu mustarul, zeama de lamaie, ardeii iuti tocati marunt, piperul rosu, coriandrul si curcuma;

Cu acest sos se unge muschiul si se lasa la marinat la rece 2-3 rece;

Apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei, se adauga 150 ml supa si se coace in cuptorul incins 60-70 min. Se completeaza cu supa cand scade sosul prea mult si se stropeste din cand in cand cu sosul din tava.

Tips

Se serveste cu garnitura de orez si cu un vin rosu sec.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

succes
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right