Friptura de pui cu vegetale
Friptura de pui cu vegetale este o friptura sanatoasa si suculenta de pui asezonat cu legume. Aceasta friptura de pui cu vegetale va avea niste miresme apetisante datorita amestecurilor si a sosului cu busuioc, ca sa nu mai vorbim de aspectul percutant colorat. Ramane sa incercati aceasta friptura
Ingrediente
- ciuperci500 g
- usturoi uscat3 catei
- busuioc1 lingurita
- dovlecel1 bucata
- otet de mere3 linguri
Preparare
Se curata pieptii de pui de pielite si de oase, se spala si se taie in jumatate;
Se curata ciupercile, se desprind piciorusele, se spala si se taie felii;
Se spala ardeii, se curata de seminte si se taie inele;
Se curata, se spala dovlecelul si se taie cubulete;
Se curata ceapa, se spala si se taie in inele mai groase;
Se aseaza legumele intr-un vas termorezistent si se pun pe deasupra jumatatile de piept de pui;
Separat se amesteca uleiul de masline, otetul de mere, busuiocul, supa, usturoiul zdrobit, sarea si piperul;
Se toarna sosul peste pui si legume;
Se coace in cuptorul preincalzit 15 minute, apoi se intoarce friptura si se mai lasa 20 minute la cuptor;
Tips
Se poate servi cu orez fiert, pe frunze de salata verde