Friptura de pui cu vegetale

Friptura de pui cu vegetale

Friptura de pui cu vegetale este o friptura sanatoasa si suculenta de pui asezonat cu legume. Aceasta friptura de pui cu vegetale va avea niste miresme apetisante datorita amestecurilor si a sosului cu busuioc, ca sa nu mai vorbim de aspectul percutant colorat. Ramane sa incercati aceasta friptura

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii275 kcal
Ingrediente
  • ciuperci500 g
  • usturoi uscat3 catei
  • busuioc1 lingurita
  • dovlecel1 bucata
  • otet de mere3 linguri
Preparare

Se curata pieptii de pui de pielite si de oase, se spala si se taie in jumatate;

Se curata ciupercile, se desprind piciorusele, se spala si se taie felii;

Se spala ardeii, se curata de seminte si se taie inele;

Se curata, se spala dovlecelul si se taie cubulete;

Se curata ceapa, se spala si se taie in inele mai groase;

Se aseaza legumele intr-un vas termorezistent si se pun pe deasupra jumatatile de piept de pui;

Separat se amesteca uleiul de masline, otetul de mere, busuiocul, supa, usturoiul zdrobit, sarea si piperul;

Se toarna sosul peste pui si legume;

Se coace in cuptorul preincalzit 15 minute, apoi se intoarce friptura si se mai lasa 20 minute la cuptor;

Tips

Se poate servi cu orez fiert, pe frunze de salata verde

Recomandari