Friptura de porc cu chimen

Friptura de porc cu chimen poate constitui preparatul de baza la pranz sau cina, urmata de un desert savuros, iar pentru ca aceasta friptura delicioasa sa fie mai usor digerabila, o puteti combina cu o garnitura usoara sau salata. Friptura de porc cu chimen se poate servi si la mese festive sau
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- chimen2 lingurite
- ardei gras1 bucata
Preparare
Carnea se spala, se curata de pielite, se condimenteaza cu sare, piper si chimen, se unge cu ulei si se lasa la rece 30 de minute. Se incinge cuptorul;
Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se taie in sferturi, apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei si se dau cu un praf de sare si piper;
Deasupra legumelor se pune carnea condimentata, apoi se adauga vinul diluat cu apa si se rumeneste in cuptorul incins, 60-75 de minute, cu focul mai iute in prima jumatate de ora;
Se stropeste, din cand in cand, cu sosul din tava si se mai adauga cateva linguri de apa, daca sosul a scazut prea mult;
Pentru sos, legumele se trec printr-o sita si se amesteca cu sucul de rosii;
Se fierbe cateva minute si se condimenteaza dupa gust.
Tips
Cititi si aceste retete de din carne de porc: Rulada de porc cu prune Friptura de porc cu cirese
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""copiii care se iubesc nu sint acolo pentru nimeni/ei sint in alta parte dincolo de noapte"