Friptura de miel glasata

Dupa postul Pastelui, toata lumea asteapta invierea pentru a se inalta sufleteste dar si pentru sarbatori evenimentul. Unul din preparatele cele mai asteptate este friptura de miel glasata sau nu. Prepararea carnii de miel este un adevarat ritual, pe care reteta de friptura de miel glasata il va
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- telina1 bucata
- unt4 linguri
- vin rosu1 pahar
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- costita porc200 g
- boia dulce0 dupa gust
- carne de miel1500 g
- supa de pui1 pahar
Preparare
Se alege carne macra, se spala foarte bine si se aseaza intr-o tava;
Se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi si de telina;
Se sareaza si se pipereaza dupa gust;
Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime;
In tava se adauga supa de carne, sare si cateva boabe de piper;
Se acopera tava si se potriveste flacara pe mediu;
Cind friptura s-a rumenit, dupa ce a fost intoarsa pe toate fetele, se lasa la racit;
Dupa ce s-a racit, se dezleaga ata si se taie in felii groase;
Se serveste cu garnitura de legume.