Friptura de miel cu piure de fasole si menta

Friptura de miel cu piure de fasole si menta

Iata un meniu pentru gurmanzi, foarte bun pentru mesele festive si pentru mesele de duminica luate impreuna cu familia, unde aceasta friptura de miel cu piure de fasole si menta primi aprobarea unanima. Friptura de miel cu piure de fasole si menta este o incantare pentru ochii, nasul si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  paste  
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline6 linguri
  • menta0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper1 lingura
  • fasole boabe2 conserve
  • carne de miel4 bucati
Preparare

Fasolea boabe spalata si scursa din conserve, se pune intr-o cratita cu 4 linguri de ulei si 3 linguri de apa la incalzit. Se striveste cu blenderul pana se obtine un piure neuniform, se adauga menta si sucul de lamaie si se pastreaza la cald;

Se presara fiecare bucata de friptura cu piper macinat si sare. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc bucatile de friptura pe rand pe ambele parti cate 3 minute;

Se imparte piureul de fasole pe patru farfurii si se pune pe fiecare cate o bucata de friptura. Se serveste cald, pe principiul rapid si proaspat, cu untisor daca aveti pe fiecare farfurie.

Recomandari