File de somon cu piper rosu si lamaie

File de somon cu piper rosu si lamaie

Iti place pestele? Atunci ai grija ca acesta sa nu lipseasca de pe masa ta de sarbatori. Iti recomandam somonul cu piper rosu si lamaie, un preparat savuros, sofisticat si mai ales delicios. Se poate servi ca atare, sau alaturi de o garnitura.

Specificmediteranean
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • somon700 g
  • ulei de masline3 linguri
  • sare0 dupa gust
  • condiment pentru peste1 lingura
  • piper rosu50 g
Preparare

Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama  de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita. (poza 1)

Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua linguri de ulei de masline, il impachetam in folie de aluminiu si il punem pe gratarul incins, uns cu o lingura de ulei.(poza 2)

Dupa ce il lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte il scoatem din folie, stropim cu zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si il punem pe grill  1-2 minute pe fiecare parte.
Nu il lasati mai mult pentru ca se va usca si va deveni sec. (poza 3)

Scoatem pe un platou si servim dupa preferinte cu lamaie, sos de usturoi, sos de iaurt, sos remoulade etc. Daca doriti il puteti servi si alaturi de o garnitura.


File de somon cu piper rosu si lamaie de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari