Coaste de porc marinate, la gratar

Coastele de porc sunt un adevarat deliciu, in special atunci cand sunt marinate. Astazi iti recomandam o reteta speciala, care in mod sigur iti va trezi toate papilele gustative si nici nu iti vei da seama cand ai terminat de mancat.
Ingrediente
- bere0
- cartof0
- miere0
- ulei de floarea-soarelui0
- usturoi uscat0
- piper0
- smantana0
- pasta de tomate0
- boia dulce0
- dafin0 foi
- condimente carne de porc0
- coaste de porc0
Preparare
Se pregateste o marinata din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de rosii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper si foi de dafin. Se completeaza cu sare, amestecand bine.
Se tin coastele de porc în marinata, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinata, se scurg bine si se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Secretele bucatarului:
Pentru ca aromele din marinata sa se combine cat mai bine, este bine sa fie fiarta si racita, înainte de a pune coastele la marinat.
ÃÂnainte de a fi servite coastele, pentru fragezirea carnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de rosii si condimente.
Mod de servire
Coastele de porc la gratar se servesc cu piure de cartofi si sos de usturoi.
Restaurantul Gazda
The Pub Universitatii este cel mai nou restaurant deschis în lantul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o retea internationala prezenta deja în Cehia, Germania, Austria, fiind primul local din retea deschis în Bucuresti. Pubul are un concept unic în care sistemul încorporat în mese permite clientilor sa îsi toarne singuri berea intrand în concurs international de bere si sa-si selecteze melodia preferata din The PUB jukebox.
Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, în perioada februarie - decembrie 2015. ÃÂn mai promovam bucataria ceheasca iar restaurantul partener al proiectului în aceasta luna este The Pub Universitatii.
Reteta ceheasca `Coaste de porc marinate, la gratar` a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti.