Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura

Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura

Aceasta reteta de cheesecake este excelenta pentru toate ocaziile! Garnisiti cu onduleuri de ciocolata alba daca doriti.

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • frisca120 ml
  • ou3 bucati
  • unt50 g
  • zahar pudra100 g
  • amidon2 linguri
  • apa125 ml
Preparare

Intr-un bol amestecati biscuitii faramitati, 3 linguri de zahar si untul topit. Presati compozitia pe fundul unei forme de 23 cm.

Intr-o oala, amestecati zmeura inghetata, 2 linguri de zahar, amidonul si apa. Puneti pe foc si fierbeti 5 minute sau pana ce sosul se ingrasa. Strecurati crema pentru a indeparta semintele de zmeura.

Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.

Intr-un bol din metal deasupra unei tigai cu apa fiarta, topiti ciocolata alba cu frisca, amestecand din cand in cand pana ce se omogenizeaza.

Intr-un bol mare amestecati crema de branza cu 100 g zahar pana ce se omogenizeaza. Adaugati ouale pe rand. Amestecati cu vanilie si ciocolata topita.

Puneti jumatate din aluat peste patul de biscuiti. Puneti 3 linguri de sos de zmeura peste aluat. Puneti compozitia ramasa in tava si turnati peste 3 linguri de sos de zmeura pe deasupra. Cu varful unui cutit neteziti crema pentru a crea un efect de marmura.

Coaceti timp de 55 - 60 de minute. Lasati-o sa se raceasca, acoperiti-o si tineti-o la frigider timp de 8 ore inainte de a o scoate din tava. Serviti cu crema de zmeura ramasa.

Recomandari