Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura
Aceasta reteta de cheesecake este excelenta pentru toate ocaziile! Garnisiti cu onduleuri de ciocolata alba daca doriti.
Ingrediente
- frisca120 ml
- ou3 bucati
- unt50 g
- zahar pudra100 g
- amidon2 linguri
- apa125 ml
Preparare
Intr-un bol amestecati biscuitii faramitati, 3 linguri de zahar si untul topit. Presati compozitia pe fundul unei forme de 23 cm.
Intr-o oala, amestecati zmeura inghetata, 2 linguri de zahar, amidonul si apa. Puneti pe foc si fierbeti 5 minute sau pana ce sosul se ingrasa. Strecurati crema pentru a indeparta semintele de zmeura.
Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.
Intr-un bol din metal deasupra unei tigai cu apa fiarta, topiti ciocolata alba cu frisca, amestecand din cand in cand pana ce se omogenizeaza.
Intr-un bol mare amestecati crema de branza cu 100 g zahar pana ce se omogenizeaza. Adaugati ouale pe rand. Amestecati cu vanilie si ciocolata topita.
Puneti jumatate din aluat peste patul de biscuiti. Puneti 3 linguri de sos de zmeura peste aluat. Puneti compozitia ramasa in tava si turnati peste 3 linguri de sos de zmeura pe deasupra. Cu varful unui cutit neteziti crema pentru a crea un efect de marmura.
Coaceti timp de 55 - 60 de minute. Lasati-o sa se raceasca, acoperiti-o si tineti-o la frigider timp de 8 ore inainte de a o scoate din tava. Serviti cu crema de zmeura ramasa.