Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular

Specificindian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba500 g
  • lamaie1 bucata
  • unt100 g
  • usturoi uscat1 capatana
  • sare1 lingurita
  • caju50 g
  • smantana100 g
  • iaurt200 g
  • pasta de tomate1 lingura
  • apa200 ml
  • piept pui500 g
  • ceai garm masala1 lingurita
  • pasta ghimbia0 dupa gust
Preparare

Taie pieptul de pui in bucati de marimea unui mic si apoi lasa-l la marinat cu usturoi, ghimbia si suc de lamaie timp de 2 ore;

Dupa aceea, adauga iaurtul, o lingura de ceai garm masala, o lingurita de sare si o lingurita de sofran (galben);

Amesteca acest continut, pune-l pe gratar si lasa-l acolo pana carnea se rumeneste bine;

Pregateste apoi sosul: curata 1/2 kg de ceapa si o capatana de usturoi, pune-le intr-o tigaie cu ulei si prajeste-le bine;

Apoi, rastoarna continutul intr-un mixer si tot acolo pune si alunele Caju;

Pune pasta obtinuta la tigaie si adauga o lingura de pasta de rosii, untul si 200 g apa;

Lasa la fiert pana ce se termina apa si ramane sosul;

Apoi, adauga peste sos carnea deja preparata si smantana;

Se amesteca si se lasa pe foc(mic) 10 minute;

Se serveste cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.

Recomandari