Chicken Tikka Masala

Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- ceapa alba500 g
- lamaie1 bucata
- unt100 g
- usturoi uscat1 capatana
- sare1 lingurita
- caju50 g
- smantana100 g
- iaurt200 g
- pasta de tomate1 lingura
- apa200 ml
- piept pui500 g
- ceai garm masala1 lingurita
- pasta ghimbia0 dupa gust
Preparare
Taie pieptul de pui in bucati de marimea unui mic si apoi lasa-l la marinat cu usturoi, ghimbia si suc de lamaie timp de 2 ore;
Dupa aceea, adauga iaurtul, o lingura de ceai garm masala, o lingurita de sare si o lingurita de sofran (galben);
Amesteca acest continut, pune-l pe gratar si lasa-l acolo pana carnea se rumeneste bine;
Pregateste apoi sosul: curata 1/2 kg de ceapa si o capatana de usturoi, pune-le intr-o tigaie cu ulei si prajeste-le bine;
Apoi, rastoarna continutul intr-un mixer si tot acolo pune si alunele Caju;
Pune pasta obtinuta la tigaie si adauga o lingura de pasta de rosii, untul si 200 g apa;
Lasa la fiert pana ce se termina apa si ramane sosul;
Apoi, adauga peste sos carnea deja preparata si smantana;
Se amesteca si se lasa pe foc(mic) 10 minute;
Se serveste cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"daca o femeie vrea sa fie egala cu un barbat, inseamna ca se subestimeaza...:))))"