Chateaubriand

Chateaubriand

Chateaubriand este un fel de muschi de vita la gratar, al carui mod de a fi gatit implica multa filozofie, si din cauza ca este o friptura istorica foarte celebra. Ea a fost preparata acum vreo 200 de ani, de un bucatar renumit in acele timpuri pentru stapanul sau, vicontele de Chateaubriand.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • unt1 lingura
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se curata muschiul de pielite, se sterge si se taie in lungime in trei parti in asa fel incat partea din mijloc sa ramana groasa, dar sa fie subtiri de tot partile laterale desprinse;

Se asaza aceste trei bucati asa cum a fost muschiul initial, se leaga cu sfoara si se pune pe un gratar bine incins;

Se lasa pe gratar, tot intorcandu-l, circa o ora, astfel ca muschiul sa fie bine cuprins de caldura, partile exterioare dau posibilitatea sa se observe daca nu se arde muschiul;

Cand partile exterioare s-au fript foarte bine, se scot sforile, se desprind partile laterale si se indeparteaza, iar muschiul din mijloc are culoarea rosie, suculenta, frageda si este foarte gustoasa;

Se serveste taiat felii, cu unt deasupra si cu patrunjel verde tocat si cu saresi piper. Muschiul se serveste imediat ce se scoate de pe gratar, cu garnitura de cartofi pai si cu salata dupa dorinta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce ascult eu
  • person

    "nu asculta ce zic altii. asculta ce iti spun doar eu !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right