Beef Stroganoff

Beef Stroganoff

De data aceasta va invit sa gatim friptura pe ruseste, dupa o reteta speciala, cunoscuta in toata lumea si anume Beef Stroganoff. Reteta este atribuita unui conte rus, foarte gurmand, pe nume Pavel Stroganoff, de fapt adevaratul creator se pare ca a fost bucatarul acestuia. Desi reteta de Beef

Specificrusesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci200 g
  • mustar1 lingura
  • patrunjel1 legatura
  • unt1 lingurita
  • usturoi uscat1 catel
  • smantana250 ml
  • carne de vita500 g
Preparare

Se taie carnea in fasii relativ subtiri, de cca 2,5 cm lungime, se sareaza si se soteaza in ulei, pana isi schimba culoarea si pierde toata umezeala din cratita;

Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca tot timpul;

Se pune un pahar de apa fierbinte si se lasa sa se inabuse, pana cand scade si atunci se pune in continuare apa putin cate putin, acoperind cratita de fiecare data;

Intre timp, separat, se spala ciupercile, se feliaza si se pun int-o craticioara cu un catel de usturoi, sare si un pic de unt. Se amesteca pana isi schimba culoarea si lasa apa;

Cand carnea este aproape gata, se adauga ciupercile fara usturoi, peste carne, se adauga mustarul, se potriveste de sare, se pune smantana si oregano;

Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, langa orez sau cartofi.

Recomandari