Beef Stroganoff

De data aceasta va invit sa gatim friptura pe ruseste, dupa o reteta speciala, cunoscuta in toata lumea si anume Beef Stroganoff. Reteta este atribuita unui conte rus, foarte gurmand, pe nume Pavel Stroganoff, de fapt adevaratul creator se pare ca a fost bucatarul acestuia. Desi reteta de Beef
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- ciuperci200 g
- mustar1 lingura
- patrunjel1 legatura
- unt1 lingurita
- usturoi uscat1 catel
- smantana250 ml
- carne de vita500 g
Preparare
Se taie carnea in fasii relativ subtiri, de cca 2,5 cm lungime, se sareaza si se soteaza in ulei, pana isi schimba culoarea si pierde toata umezeala din cratita;
Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca tot timpul;
Se pune un pahar de apa fierbinte si se lasa sa se inabuse, pana cand scade si atunci se pune in continuare apa putin cate putin, acoperind cratita de fiecare data;
Intre timp, separat, se spala ciupercile, se feliaza si se pun int-o craticioara cu un catel de usturoi, sare si un pic de unt. Se amesteca pana isi schimba culoarea si lasa apa;
Cand carnea este aproape gata, se adauga ciupercile fara usturoi, peste carne, se adauga mustarul, se potriveste de sare, se pune smantana si oregano;
Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, langa orez sau cartofi.