Budinca din cartofi cu omleta

Budinca din cartofi cu omleta este varianta rapida si mai economica a cartofilor frantuzesti. Daca va grabiti si va este foame, pana la urma budinca din cartofi cu omleta va va satura, satisfacand si pretentiile unui gurmand. Pentru ca in orice budinca vei gasi satisfactie!
Ingrediente
- cartof4 bucati
- ou8 bucati
- patrunjel1 mana
- unt2 linguri
- bacon10 felii
- cascaval10 felii
- smantana1 cana
Preparare
Se aprinde cuptorul la 200 grade C;
Se topeste untul in care se rumenesc baconul (cum am
spus) si feliile de cartofi taiate rondele cat de subtiri;
Se unge o forma rotunda in care se aseaza pe rand cartofii, baconul si cascavalul, presarandu-se peste fiecare strat putin patrunjel;
Intr-un castron se bat oule, smantana, sarea cu piperul si se toarna totul peste compozitia din tava;
Se pune totul la cuptorul deja incins pentru 20 de minute pana cand prinde o pojghita (se rumeneste, nu se arde).