Miel la tava cu cartofi

Miel la tava cu cartofi

Va oferim o reteta spaniola pentru a prepara mielul de Paste. Reteta de miel la tava cu cartofi este suficienta pentru 8-10 porti si se pregateste de regula dintr-o jumatate de miel de dimensiuni medii.

Specificspaniol
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • miel5 kg
  • cartof2 kg
  • sare0 dupa gust
  • untura200 g
Preparare

Intr-o tigaie mica, se pune la topit untura sau la incins uleiul, foarte bine. Se clatesc bucatile de miel foarte bine in apa rece si se indeparteaza cu un cutit grasimea in exces. Apoi se aseaza bucatile de miel in tava de cuptor, dupa ce in prealabil au fost sarate pe ambele parti si unse cu putina untura topita;

Se lasa la rumenit, stropindu-le din cand in cand cu untura incinsa, pana capata o crusta aurie la exterior si carnea este frageda la interior;

Reteta este delicioasa acompaniata de cartofi la cuptor. Pentru prepararea cartofilor, procedati astfel: curatati doar de pielite (razuiti) cativa cartofi de dimensiune mica si taiati-i in jumatati;

Puneti cartofii in tava in care este mielul, in jurul carnii si stropiti-i cu untura incinsa din tava.

Verificati din cand in cand infigand o furculita in cartofi.

Tips

Citeste si alte retete de: Friptura de miel .

Recomandari