Tort Joffre

Tort Joffre

Formatul de prajitura tort Joffre apare ca varianta la scara mare, a mini-prajiturii Joffre, culme a rafinamentului cofetarilor din micul Paris. Imbracat in ciocolata, savuros si racoritor acest tort Joffre poate fi realizat. Dupa primul razboi mondial, in timpul vizitei maresalului Joffre, romanii

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii700 kcal
Ingrediente
  • zahar500 g
  • cacao100 g
  • margarina clasica500 g
  • ou10 bucati
  • zahar vanilat2 plicuri
  • esenta rom0
  • pesmet2 linguri
  • apa125 ml
  • faina1 lingura
Preparare

Se pun la fiert zaharul, cacaoa si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit;

In compozitia calda se adauga pe rand toate galbenusurile;

Compozitia se imparte in trei parti;

Blatul

O parte din compozitie se amesteca cu 1 lingura de faina cu virf, 2 linguri de pesmet cu virf si la sfarsit, de jos in sus cu albusurile batute spuma, cu 2-3 linguri de zahar;

Se rastoarna intr-o cratita de 3 kg, unsa si tapetata si se coace la foc potrivit spre mic;

Dupa coacere, blatul se rastoarna pe un platou.

Crema

Celelalte doua parti se amesteca cu margarina si se mixeaza foarte bine;

Se adauga 2-3 linguri de zahar, zaharul vanilat, esenta de rom si 3 linguri cacao (ness), se mixeaza foarte bine;

Se tine la frigider o ora.

Glazura

Se topesc 50 g ciocolata cu o lingura de apa la foc foarte slab;

Se freaca cu 50 g zahar pana devine o crema moale.

Blatul se taie in doua, se pune crema intre blaturi si se aranjeaza in forma dorita;

Se acopera cu glazura;

Se taie in cate portii se doreste.


? .

Tips

Se serveste rece;

Recomandari