Tort Joffre
Formatul de prajitura tort Joffre apare ca varianta la scara mare, a mini-prajiturii Joffre, culme a rafinamentului cofetarilor din micul Paris. Imbracat in ciocolata, savuros si racoritor acest tort Joffre poate fi realizat. Dupa primul razboi mondial, in timpul vizitei maresalului Joffre, romanii
Ingrediente
- zahar500 g
- cacao100 g
- margarina clasica500 g
- ou10 bucati
- zahar vanilat2 plicuri
- esenta rom0
- pesmet2 linguri
- apa125 ml
- faina1 lingura
Preparare
Se pun la fiert zaharul, cacaoa si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit;
In compozitia calda se adauga pe rand toate galbenusurile;
Compozitia se imparte in trei parti;
Blatul
O parte din compozitie se amesteca cu 1 lingura de faina cu virf, 2 linguri de pesmet cu virf si la sfarsit, de jos in sus cu albusurile batute spuma, cu 2-3 linguri de zahar;
Se rastoarna intr-o cratita de 3 kg, unsa si tapetata si se coace la foc potrivit spre mic;
Dupa coacere, blatul se rastoarna pe un platou.
Crema
Celelalte doua parti se amesteca cu margarina si se mixeaza foarte bine;
Se adauga 2-3 linguri de zahar, zaharul vanilat, esenta de rom si 3 linguri cacao (ness), se mixeaza foarte bine;
Se tine la frigider o ora.
Glazura
Se topesc 50 g ciocolata cu o lingura de apa la foc foarte slab;
Se freaca cu 50 g zahar pana devine o crema moale.
Blatul se taie in doua, se pune crema intre blaturi si se aranjeaza in forma dorita;
Se acopera cu glazura;
Se taie in cate portii se doreste.
? .
Tips
Se serveste rece;
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."