Dovlecei conservati in saramura

Dovlecei conservati in saramura

O varianta gustoasa de conserva pentru iarna, dovleceii se pot pune in saramura fie copti pe grill fie ca atare.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • telina6 frunze
  • cimbru0
  • sare0
  • piper0
  • dovlecel10 bucati
Preparare

- Se spala si se curata de coaja dovleceii, apoi se taie in cubulete (daca se pun in saramura cruzi) sau in feliute (daca se pun in saramura copti pe grill)

- Daca se doreste se pun feliutele de dovlecel pe grill pana se rumenesc, apoi se lasa la racit.

- Se fierbe cam 30 de minute apa cu sare pana se face o saramura inchegata, se pune piper si cimbru in ea.

- Se pun dovleceii in borcane, se toarna saramura deasupra, se adauga frunzele de telina, se pune cate o aspirina in fiecare borcan si apoi se capseaza.

- Se pastreaza borcanele la rece, ferite de lumina, pana la consumare.

Tips

Dovleceii se pot conserva si in forma pentru dovlecei umpluti, scobiti de miez.

Recomandari