Dovlecei conservati in saramura
O varianta gustoasa de conserva pentru iarna, dovleceii se pot pune in saramura fie copti pe grill fie ca atare.
Ingrediente
- telina6 frunze
- cimbru0
- sare0
- piper0
- dovlecel10 bucati
Preparare
- Se spala si se curata de coaja dovleceii, apoi se taie in cubulete (daca se pun in saramura cruzi) sau in feliute (daca se pun in saramura copti pe grill)
- Daca se doreste se pun feliutele de dovlecel pe grill pana se rumenesc, apoi se lasa la racit.
- Se fierbe cam 30 de minute apa cu sare pana se face o saramura inchegata, se pune piper si cimbru in ea.
- Se pun dovleceii in borcane, se toarna saramura deasupra, se adauga frunzele de telina, se pune cate o aspirina in fiecare borcan si apoi se capseaza.
- Se pastreaza borcanele la rece, ferite de lumina, pana la consumare.
Tips
Dovleceii se pot conserva si in forma pentru dovlecei umpluti, scobiti de miez.