Tort Diplomat I

Tort Diplomat I

Va oferim o reteta de tort Diplomat, savuros si racoritor. Acest tort Diplomat este unul din cele mai populare si mai delicioase torturi. Nu este greu de preparat, exista multe variatiuni pe aceeasi tema de tort Diplomat, toate pornind de la blatul de piscot, frisca spumoasa si fructe ca ornament.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  ziua femeii  
Ingrediente
  • lapte200 ml
  • zahar vanilat2 plicuri
  • esenta rom0
  • smantana500 ml
  • piscoturi1 punga
  • crema de vanilie1 plic
  • intaritor frisca0
Preparare

Se prepara frisca din smantana, adaugand zaharul farin ,zaharul vanilat si intaritorul;

Se prepara si crema de vanilie cu lapte;

Se adauga crema in jumatate din cantitatea de frisca si se omogenizeaza;

Se pregateste o forma de cozonac tapetata cu folie alimentara. Se pregateste un sirop din zahar si esenta de rom. Fiecare piscot se trece rapid prin sirop si se aseaza in forma, incepand cu baza, apoi se continua cu peretii formei rupand piscoturile asa incat sa nu depaseasca marginea;

Se rastoarna crema de frisca in forma si se acopera totul cu piscoturi insiropate. Se lasa la frigider cel putin 2 ore. Cand se serveste se rastoarna pe un platou,se ia folia si se orneaza cu frisca.

Tips

In loc de sirop putem folosi un compot de fructe, iar fructele le putem folosi la ornat tortul.

Recomandari