Tort de mere

Tort de mere

Unul din cele mai placute si mai usoare torturi este acest tort de mere. Aceasta si pentru ca acest tort de mere este usor de facut si pentru ca se bazeaza pe savoarea si dulceata fructelor. Daca la sfarsit imbracam acest cocktail de acru-dulce cu frisca va asigur ca nu veti sti ce mancati.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar6 linguri
  • frisca100 g
  • mar1500 g
  • ou6 bucati
  • unt1 lingura
  • apa6 linguri
  • faina6 linguri
Preparare

Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca fructele sunt
mai tari si nu sunt prea zemoase se pune in scobitura samburilor un pic de unt;

Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa, se amesteca pana se omogenizeza;

Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada);

La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca usor cu o lingura.

Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in tava. Se da tava la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt pentru circa 45 de minute;

Se scoate tava din cuptor, se pune un platou peste tava si se rastoarna tortul pe platou. Se la sa se raceasca bine, dupa care se poate orna cu frisca sau cu crema.

Tips

In loc de mere se pot folosi pere curatate de coaja sau caise cu coaja cu tot, tortul va fi la fel de delicios; Nu va grabiti cand incorporati albusurile, pentru ca aluatul se va dezumfla cand il scoateti din cuptor; Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, se introduce in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci aluatul e gata.

Recomandari