Tort de mere cu branza dulce

Reteta trimisa de Janina Dobre. Un tort racoros si foarte usor de preparat, tortul de mere cu branza dulce nu are multe calorii si este delicios. Combinatia de mar si branza de vaci este racoritoare si delicioasa.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- zahar14 linguri
- gris4 linguri
- lapte9 linguri
- mar1 kg
- ou6 bucati
- ulei de floarea-soarelui9 linguri
- zahar vanilat1 plic
- praf de copt1 plic
- stafide1 lingura
- faina de grau12 linguri
- scortisoara1 lingurita
- branza de vaci500 g
Preparare
Se amesteca ouale cu 9 linguri zahar, pana se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi laptele, se incorporeaza putin cate putin si uleiul, aluatul rezultat trebuie sa curga cand e luat cu lingura, un pic mai gros decat aluatul pentru clatite.
Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna jumatate din aluat si se baga 10-12 min in cuptorul preincalzit timp de 10-12 min.
Intre timp se pregateste compozitia de branza si cea de mere, astfel:
Merele se curata, se dau pe razatoare/robot, se calesc la foc mic impreuna cu zaharul pana scade sucul lor. Se adauga stafidele (inmuiate in rom) si scortisoara la sfarsit.
Branza se amesteca impreuna cu ouale, apoi se adauga stafidele, grisul si zahar dupa gust.
Blatul din cuptor se scoate si se lasa putin la racit apoi se toarna umplutura de branza si cea de mere si se da iar la cuptor pentru 15-20 min.
Se scoate si apoi se toarna jumatatea de aluat ramasa, se da la cuptor aprox 20 de min.
Tips
Cand se raceste se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza.