Tort de bezea cu mascarpone

Tort de bezea cu mascarpone

Incearca acest tort delicios de bezea pe care il vei devora imediat. Este crocant si inedit. In plus, se prepara rapid si te poti bucura de gustul lui minunat in orice moment al zilei. Se poate decora cu fulgi de cocos sau fructe de padure. Pofta buna!

Specificspaniol
Timp preparare
Status
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • zahar vanilat1 lingurita
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • albus3 bucati
  • mascarpone250 g
  • smantana dulce pt. frisca50 ml
  • ciocolata alba de menaj150 g
  • smantana dulce200 ml
Preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se amesteca bine dupa fiecare, pana ce zaharul se topeste. La final vei obtine o bezea densa. Se pregatesc 4 tavi de copt. Se decupeaza 4 discuri de hartie de copt care se aseaza in fiecare dintre tavi. Se pune pe fiecare disc cam un sfart din cantitatea de bezea. Se dau la cuptor pentru o ora. Dupa o ora se opreste cuptorul si se lasa bezeaua acolo inca o ora cu usa intredeschisa.

Crema de ciocolata se prepara astfel:

Se pune ciocolata alba la topit cu 50 ml smantana. Se amesteca si se lasa deoparte la racit. Crema mascarpone trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca putin si se adauga in el, treptat, ciocolata alba si esenta de vanilie. Se da crema la rece.

Se bate frisca tare cu o lingurita de zahar vanilat si se incorporeaza in crema mascarpone. Crema se imparte intre cele 4 blaturi, in cantitate egala. Intre blaturi, peste crema, poti pune fructe de padure. Deasupra se presara fulgi de cocos.

Recomandari