Tort de bezea cu fructe

Tort de bezea cu fructe

Bucataria franceza este cea mai sofisticata si rafinata din lume si acest renume l-a dobandit si prin partea de cofetarie-patiserie. Cofetarii francezi au creat din ciocolata si bezea, adevarate opere de arta culinara, asa cum este si acest tort de bezea cu fructe. Foarte importante in obtinerea

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua copilului  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • banana2 bucati
  • capsune500 g
  • frisca1 kg
  • kiwi0
  • lamaie1 bucata
  • ou6 bucati
Preparare

Se bat albusurile cu zaharul si lamaia cu mixerul pana cand se formeaza o bezea tare care sa nu cada la intoarcerea recipientului cu gura in jos;

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt si se unge cu ulei;

Se da astfel bezeaua pusa la cuptorul in prealabil incins la foc mic timp de 45-50 minute, cu usa cuptorului usor intredeschisa (este foarte important acest amanunt, altfel nu se va coace bezeaua);

Se repeta aceaasi actiune pt fiecare foaie in parte;

Se va lasa cateva ore la uscat;

Frisca se bate si se imparte in doua;

O jumatate se amesteca cu fructele maruntite in prealabil, iar cealalta jumatate se amesteca cu un intaritor de frisca si cu zahar vanilat si se da la rece;

Fiecare foaie de bezea se va stropi cu sucul de ananas dupa care se vor pune frisca cu fructele;

Se alterneaza pana la finalizarea foilor;

Se va orna cu frisca ramasa si cu fructe dupa preferintele fiecaruia;

Se va baga in frigider cu minim 2 ore inainte de servire.

Recomandari